Ceasarsallad
Recept:
4 portioner
750 g stekt eller grillad kyckling (Gärna marinerad för lite extra smak)
1 dl riven parmesan
600 g romansallad
2 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 klyftor vitlök
1 tsk peppar
1 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl krutonger
Skär kycklingköttet i skivor. Mixa krossad vitlök, citronsaft, senap, salt och peppar med en mixer. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan mixern går så att det blir en jämn dressing. Fördela romansalladen på fyra tallrikar. Placera kycklingen ovanpå salladen. Strö över krutonger och parmesan och ringla till sist över dressingen.
4 portioner
750 g stekt eller grillad kyckling (Gärna marinerad för lite extra smak)
1 dl riven parmesan
600 g romansallad
2 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 klyftor vitlök
1 tsk peppar
1 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl krutonger
Skär kycklingköttet i skivor. Mixa krossad vitlök, citronsaft, senap, salt och peppar med en mixer. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan mixern går så att det blir en jämn dressing. Fördela romansalladen på fyra tallrikar. Placera kycklingen ovanpå salladen. Strö över krutonger och parmesan och ringla till sist över dressingen.
Kommentarer
Trackback