Brytbröd med parmesan och oregano

Till buffén passar ett brytbröd perfekt. Var och en av gästerna bryter av en så stor bit bröd de vill ha. Det här brödet får en spännande smak av parmesanost och oregano.

Recept:

25 g jäst
2 ½ dl mjölk
3/4 dl olivolja
3/4 tsk salt
1 dl riven parmesan
2 tsk oregano
ca 7 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken och oljan till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst upp sig. Häll i salt, parmesan och oregano. Blanda i mjöl tills degen släpper degbunkens kanter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter. Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och rulla ut den till en längd. Dela i 30 bitar och forma runda bullar av varje längd. Lägg bullarna i en smord ugnssäker form med raka kanter, t.ex. en springform. Låt jäsa under bakduk i ytterlliggare 30 minuter. Pensla med lite olja och strö över lite parmesan och oregano. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter. Stjälp upp det nygräddade brödet på ett galler. Vänd försiktigt på det och låt det svalna under en bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0