Första advent och saffransskorpor

Hösten har gått i en rasande fart och vi är redan framme vid första advent. I fredags bakade vi säsongens första omgång lussekatter. En burk kesella i degen gör att de blir extra saftiga och därmed ännu godare!


Tyvärr syns inte den fina gula färgen när man fotar med mobilen.

Även idag luktar det gott av saffran i vår lägenhet men eftersom vi båda har jobbat blir det idag de lite mer snabbakade saffransskorporna. Receptet fick jag från tv-programmet Leilas jul som gick på tv4 förra året.

Recept:

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1-1½ dl hel sötmandel.

Smält smöret och blanda det med saffranet i en skål. Rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna tillsammans med mandeln. Vänd ner det i smöret coh äggen. Forma degen till tre längder på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen i 175 grader i 25 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i cm-tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna mitt i ugnen. Stäng av ugnen efter 10 minuter men låt plåten med skorporna stå kvar tills ugnen svalnat eller över natten.

Till skorporna dricker jag en kopp med härligt Brunkulla te som har smak av bergamottolja, ros och citronskal. Jag kan verkligen rekommendera det! Finns både som svart, grönt och rött te. Idag dricker jag den svarta varianten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0