Kryddiga biffar
Idag blev det kryddiga biffar till middag. Lite yoghurt i smeten gjorde dem extra saftiga!
Recept:
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt
Kryddor t.ex. salt, peppar, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och vitlök.
Olja och soya till stekning
Blanda köttfärs, ägg, yoghurt och kryddor till en jämn smet. Stek dem i lite olja på medelhög värme. pensla med soya under stekningen. Till biffarna gjorde jag rotsaker och grönsaker i ugn. Jag skar klyftor av potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och rödbetor och ringlade olivljoa och strödde havssalt över. Rotsakerna bakade jag i ugnen i 225 grader i 25 minuter. Sedan tillsatte jag en skivad zucchini och några broccolibuketter och stoppade tillbaka plåten i ugnen i ytterliggare 20 minuter.
Recept:
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt
Kryddor t.ex. salt, peppar, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och vitlök.
Olja och soya till stekning
Blanda köttfärs, ägg, yoghurt och kryddor till en jämn smet. Stek dem i lite olja på medelhög värme. pensla med soya under stekningen. Till biffarna gjorde jag rotsaker och grönsaker i ugn. Jag skar klyftor av potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och rödbetor och ringlade olivljoa och strödde havssalt över. Rotsakerna bakade jag i ugnen i 225 grader i 25 minuter. Sedan tillsatte jag en skivad zucchini och några broccolibuketter och stoppade tillbaka plåten i ugnen i ytterliggare 20 minuter.
Kommentarer
Trackback