Kladdkaka med kokos och maräng

I går kväll bjöd vi in oss själva på korridorsfika i sambons gamla korridor. Alltid lika kul att komma dit och hälsa på det härliga gäng som bor där! Vårt bidrag till fikat blev en variant av kladdkaka som sambon uppfann under tiden han bakade.

Recept:
Kakan:
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 dl riven kokos
100 g smält smör
Marängsmeten:
2 äggvitor
2 dl socker
lite citronsaft

Rör ihop ingredienserna till kakan till en jämn smet. Vispa inte. Smörj en rund pajform och "bröa" den med riven kokos. Bred ut kaksmeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i 12 minuter. Vispa äggvitorna och några droppar citronsaft till hårt skum. Vänd ner sockret i äggvitorna. Bred ut marängsmeten över den halvgräddade kakan och grädda i ytterliggare 15-20 minuter tills marängen fått lite färg. 
Kakan blir väldigt kladdig i konsistensen och bör serveras på fat och ätas med sked. Innehåller ungefär ett veckobehov av onyttigheter men är så god att det är värt det!

Hann tyvärr inte fota härligheten innan den var slut...

Kommentarer
Postat av: Emma

Sådär,nu ska jag givetvis lämna ett spår och beundra eran utsökta kladdkaka. Kladdkaka var gott innan,nu är det ännu godare =) Lycka till med allt! Kram Emma (uro)

2008-11-17 @ 17:50:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0