Proteinbröd

Min älskade sambo tog och bakade matbröd igår (har jag inte världens bästa sambo?!). Den här gången blev det proteinbröd. Saftiga bullar fullproppade med nyttigheter! En fin kontrast mot kladdkakan från i söndags...

Recept:
ca 35 bullar

4 dl havregryn
9 dl vatten
2 burkar sojabönor
3 dl vatten
½ dl rapsolja
1 msk salt
50 g jäst
ca 3 l rågsikt

Koka en gröt på havregryn och 9 dl vatten (ska bli en lös gröt). Mixa sojabönor med 3 dl vatten till en tunn smet. Smula ner jästen i en stor degbunke. Häll över sojabönssmeten och rör tills jästen löst upp sig. Blanda ner olja, salt och havregrynsgröt (tänk på att låta gröten svalna till fingervärme så att inte jästsvamparna dör). Tillsätt så mycket rågsikt som behövs för att få en bra jäsdeg som går att baka ut. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Baka ut degen till bullar. Låt jäsa på plåtar i ca 1 timme. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. 225 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0