Röd köttgryta

Övergången mellan sommar och höst betyder skördetid för alla som odlar frukt och grönsaker. Nu tillhör jag tyvärr inte den skara som kan odla sina egna grönsaker men jag passar på när affärer och marknader har en massa goda färska grönsaker till salu. Förra veckan lagade vi en fantastiskt god köttgryta med älgkött och rödbetor. Självklart går det lika bra med nötkött vilket ju är betydligt lättare att få tag i.

Recept:

4 portioner

500 g grytbitar av älg eller nöt
1 msk smör
1 tsk koriander
salt
peppar
1 dl rödvin
2 dl vatten
3 msk svartvinbärsgelé
2 gula lökar
4 färska rödbetor

Bryn köttet i smöret i en stekgryta. Krydda med koriander, salt och peppar. Slå i vatten, vin och gelé. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Skala och skär lök och rödbetor i klyftor. Häll i lök och rödbetor i grytan och låt puttra i ytterliggare 30 minuter.

Servera med något gott tillbehör. Vi valde mathavre. Mathavre är havrekorn som man kokar och använder istället för ris. Innehåller en massa bra nyttigheter som man inte kan vara utan om man ska tro texten på förpackningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0