Barnanpassning av gammal favorit!

div class="entrybody">Genom att skippa sojan, sockret och buljongen från denna favorit och istället göra en "sås" av kokvattnet som blir över och maizena så blir det en babyvänlig gryta att mixa och servera sin lilla älskling!
2010-08-20 @ 21:56:43 Permalink Barnmat Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lillens currygryta

div class="entrybody">

3 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
½ gul lök
100 g fläskkött
2 msk olja
½ tsk currypulver

Tärna potatis, morötter, palsternacka, lök och kött. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alla ingredienserna tillsammans med curryn någon minut. Häll över vatten så att det precis täcker. Koka tills det är klart. Mixa eller mosa till lagom konsistens.

2010-08-20 @ 21:43:48 Permalink Barnmat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Thai-inspirerad laxgryta med smak av grön curry

div class="entrybody">Jag gillar verkligen thailändsk mat och till min stora glädje verkar Noel göra det också. Den här laxgrytan lagade jag till oss häromdagen!

400 g lax
1 burk kokosmjölk (400 ml)
frysta wokgrönsaker
torkade lime-blad
grön curry-pasta
fisksås

Tärna laxen och woka den några minuter tillsammans med grönsakerna. Slå över kokosmjölken. Smaksätt med limeblad och grön curry-pasta. Koka några minuter. Ta bort en del av woken om det ska serveras till en bebis. Krydda resten av woken med mer grön curry och fisksås. Servera med nudlar eller ris. Mixa eller mosa till bebisen. Noel verkar tycka att ris är svårt att äta så han fick lite kokt potatis till sin wok.
2010-08-20 @ 21:40:04 Permalink Barnmat Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0