Äppellimpa

3 gram jäst
300 gram kallt vatten
1 äpple
390 gram vetemjöl
8 g salt

Lös upp jästen i vattnet. Råriv äpplet och blanda i det. Rör ner mjöl och salt. Till skillnad från många andra bröd jag bakar behöver det här inte bearbetas med maskin utan det räcker att bara röra ihopp ingredienserna till en lös deg. Täck med plastfolie och låt stå över natten eller minst 8 timmar. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och vik ihop den till en liten limpa. Sätt ugnen på 250 grader och placera en långpanna på botten och en vanlig plåt mitt i ugnen. När ugnen blivit varm flyttar man över limpan till den varma plåten, skickar in den i mitten av ugnen och häller lite vatten eller några isbitar på långpannan i botten. Efter 10 minuter ska man öppna ugnen och vädra ut ångan. Sänk temperaturen till 200 grader och grädda i ytterliggare ca 20 minuter. Ät brödet dagsfärskt!



Blev inte mycket över när lill-lekis-gänget gått... Jag tolkar det som ett bra betyg till bagaren :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0