Äpple- och mangokompott

div class="entrybody">En sötsyrlig efterrätt för bebisen eller varför inte för hela familjen? Vill man festa till det lite kan man servera vispad grädde eller lite glass till.

2 äpplen
150 g fryst mango

Skala och skär äpplena i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med mangon och lite vatten. Koka tills frukten är mjuk. Häll av vattnet och mixa frukten till ett slätt mos.
2010-07-21 @ 20:00:47 Permalink Barnmat Kommentarer (0) Trackbacks ()


PASTA MED OST- OCH BROCCOLISÅS FÖR HELA FAMILJEN

div class="entrybody">En krämig pastasås som passar hela familjen, även bebisen!

250 g broccoli
25 g smör
3 msk vetemjöl
½-1 dl grädde
1 dl riven ost
peppar
muskot
(salt)

Koka broccolin mjuk (salta ej kokvattnet om det ska serveras till barn under 1 år). Häll av men spara kokvattnet. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med grädde och kokvattnet till önskad mängd sås. Låt koka några minuter tills såsen tjocknat något. Smaksätt med peppar, muskot och riven ost (salt om den ej ska serveras till små barn). Skär broccolin i små bitar eller mosa den om såsen ska serveras till riktigt små bebisar. Rör ner broccolin i såsen. Servera med pasta.

Fick ett tips av en tjej som har ett barn som är lika gammalt som min Noel att mortla pastan innan man kokar den. Då slipper man sitta och försöka mosa makaroner med en gaffel vilket oftast bara resulterar i att de flyger kors och tvärs i hela köket :)
2010-07-21 @ 19:57:35 Permalink Vegetariska rätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0