Ugnsstekt falukorv med äpple- och tomatröra
Äpplen kan ju inte bara användas till desserter och kakor utan självklart till mat också! Här kommer en gammal klassiker, ugnsstekt falukorv, med äpplen.
Recept:
4 port.
400 g falukorv
2-3 äpplen
400 g krossade tomater
100 g ost
salt, peppar & basilika
Dra av det röda "skinnet" från korven och skär djupa snitt i den med 1-2 cm mellanrum. Lägg korven i en smord ugnssäker form. Skala och klyfta äpplena. Stick ner en äppelklyfta i varje skåra på korven. Lägg resten av äppelklyftorna runt korven i formen. Häll de krossade tomaterna över äpplena i formen. Salta och peppra på äpple- och tomatröran och strö över färsk eller torkad basilika. Strö riven ost över korven.
Gratinera i ugnen i ca 20 min, 225 grader.
Potatismos är min favorit att servera till!
Recept:
4 port.
400 g falukorv
2-3 äpplen
400 g krossade tomater
100 g ost
salt, peppar & basilika
Dra av det röda "skinnet" från korven och skär djupa snitt i den med 1-2 cm mellanrum. Lägg korven i en smord ugnssäker form. Skala och klyfta äpplena. Stick ner en äppelklyfta i varje skåra på korven. Lägg resten av äppelklyftorna runt korven i formen. Häll de krossade tomaterna över äpplena i formen. Salta och peppra på äpple- och tomatröran och strö över färsk eller torkad basilika. Strö riven ost över korven.
Gratinera i ugnen i ca 20 min, 225 grader.
Potatismos är min favorit att servera till!
Kommentarer
Trackback