Lax- och grönsakspytt

div class="entrybody">300 g varmrökt lax
700 g kokt potatis
1 gul lök
1 paprika
250 g broccoli
100 g sockerärtor

Tärna potatis, lök och paprika. Skär broccolin i bitar och dela sockerärtorna på mitten. Stek potatis och grönsaker några minuter, salta och peppra. Dela lxen och tillsätt till pytten så att den blir varm. Servera med fetaost.
2009-04-05 @ 21:43:57 Permalink Fiskrätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sötsur fläskgryta

div class="entrybody">1 gul lök
2 morötter
1 paprika
chilipeppar
1 burk med ananasringar (227 g)
300 g grytbitar av fläsk
4 msk maizena
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1½ msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongstärning
2 salladslökar

Hacka löken, skiva morötterna och skär paprika och ananas i bitar (spara spadet från ananasen). Fräs köttet, lök och morötter några minuter. Tillsätt paprika och ananas och fräs i ytterliggare några minuter. Strö över maizena och rör om. Häll över ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger och tomatpuré. Smaksätt med chilipeppar och grönsaksbuljongtärningen. Låt koka en kvart. Strimla salladslökarna och tillsätt strax innan servering. Servera med ris.
2009-04-05 @ 21:29:11 Permalink Kötträtter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Den gångna veckan...

div class="entrybody">... har bjudit på två nya rätter som jag ej haft med i bloggen tidigare. Annars börjar problemet bli att jag återanvänder mina gamla recept när vi lagar middag och då blir det ju inte mycket att blogga om tyvärr. Men nu bjuder jag på två recept. Båda med inspiration från tidninge buffé.
2009-04-05 @ 21:16:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0