Grahamscones

På helgerna är det trevligt att lyxa till frukosten lite, att äta något annat än gröten jag äter varje morgon. I går bakade mannen scones till frukost. Blev en härlig mysfrukost med ljumma scones med ost och marmelad, te och helgbilagan från tidningen. Underbart att kunna sitta ner i lugn och ro vid frukosten!

Recept:

4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk socker
4 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl filmjölk

Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret och blanda ner så att det blir en grynig massa. Tillsätt filmjölken och blanda ihop men knåda inte för då blir bröden sega. Forma till fyra runda kakor. Skär skåror i varje kaka så att de delas in i 1/4-delar men dela dem inte. Nagga dem med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0