Ungersk rövarsoppa enligt Stefan

I söndags döpte vi vår son. Det var en jättevacker cermoni och utanför kyrkan sken solen så att det gnistrade i snön. Efter dopet bjöd vi på lunch och vad passar bättre som lunch en kall vinterdag än en värmande soppa? Oavsett vad man svarar på den frågan så kan vi konstatera att soppan blev populär eftersom frågor angående receptet strömmar in från gästerna. Så här är det!

350 g färsk skinka (kassler eller rimmad skinka fungerar också bra)
1 hg champinjoner
½ hg kryddig korv, gärna med rökig smak
1 hg grön paprika
1 burk krossade tomater
1½ hg gul lök
1 färsk pepparfrukt (Stefan byter ofta ut pepparfrukten mot sambal oelek)
1 tsk paprikapulver
2 dl créme fraiche
½ dl vetemjöl
1 liter vatten

Skär ingredienserna i tärningar och bryn i lite olja. Tillsätt paprikapulver, häll på cirka en liter vatten och koka i 30 minuter. Häll i créme fraiche i soppan. Red soppan med vetemjölet utrört i lite av vattnet. Låt puttra några minuter och smaka av med kryddor. 

Till brödet serverade vi ljust rågsurdegsbröd, receptet finns på Martins blogg och också länkat från det här inlägget.


Kommentarer
Postat av: Maria

Det later gott, maste prova ngn dag.

2010-02-23 @ 18:34:55
Postat av: Anna D

Perfekt! Nu blev Johan glad här :)Vi tog om båda två när det bjöds!

2010-02-28 @ 21:48:01
Postat av: Erik

Jag testade receptet och det blev grymt bra!

2010-03-21 @ 11:52:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0