Surdegen är död - länge leve surdegen

Upptäckte till min stora fasa att min surdeg har möglat. Inte mycket annat att göra än att konstatera att jag inte haft tid att ge surdegen så mycket omsorg den behöver. Anledningen stavas förstås busbebis. En surdeg mår bäst av att bakas på regelbundet, eller åtminstone matas en gång i veckan. Det har jag tydligen försummat så nu har degen förpassats till slasken. Känns ju extra surt att det hände just nu när jag faktiskt hade planer på att baka i helgen.

Men var inte oroliga att jag sitter hemma och deppar ihop gott folk ty räddningen finns i frysen! Jag sparar alltid en del av min deg i frysen så att jag inte ska bli utan så nu har jag plockat upp en ny deg som ska matas på under morgondagen. Får den fart ordentligt så kanske den går att baka med på lördag. Och har den inte fått fart än när jag ska baka så får jag väl fuska och ha i en smula jäst också!


Dessa vackra och knubbiga limpor är bakade på rågsurdeg som enda jäskraft!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0