Kyckling med tomat- och basilikasås för de minsta middagsgästerna

Häromdagen kokade jag en kyckling till oss som serverades med en klassisk currysås och ris. Men till Noel tyckte jag att det var lite väl starkt med currysås så han fick en egen sås smaksatt med tomat och basilika.

Recept:
1 kycklingfilé (gärna styckad från en hel kyckling så att man får med lite ben vilket ger en bra buljong)
en liten bit rotselleri
1 liten morot
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl buljong från kycklingkoket
1 tsk tomatpuré
½ tsk torkad basilika

Koka kycklingen tillsammans med morot och rotselleri. Spara buljongen när kycklingen är klar. Skär kycklingen i bitar och mixa den tillsammans med rotfrukterna. Smält smöret och rör ner mjölet, späd med buljongen och sjud såsen några minuter. Smaksätt såsen med tomatpuré och basilika.

Servera kycklingpurén och såsen tillsammans med kokt ris eller mosad potatis och någon mixad grönsak.






En smakportion med kyckling och tomat- och basilikasås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0