2 x äppelkaka!

Äppelfnatt som jag har denna eftermiddag blev det två sorters äppelkaka. En enklare som passar att frysa in och ta fram när man får gäster med kort varsel och en kladdigare variant som vi njutit av till efterrätt i kväll.

Den enklare äppelkakan finns redan som recept i bloggen men nu får ni även en bild att bli inspirerade av!



Den kladdigare varianten av äppelkaka hittade jag receptet till i senaste numret av Buffé.

Recept:
6 äpplen (800g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Smörj en ugnssäker form. Skala och skiva äpplena och lägg dem i formen. Smält smöret. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner resten av ingredienserna. Häll smeten över äpplena. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. 175 grader.



Blev underbart god med en seg knäckig skorpa men så innehåller den också mer onyttigheter än man vill tänka på ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0