Fläskfilépanna
En riktigt god men inte helt nyttig varmrätt. Passar perfekt till fredagsmyset tillsammans med klyftpotatis eller ugnsstekta rotsaker.
Recept:
4 portioner
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2½ dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
½ köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Skiva fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor. Bryn det i en stekpanna med höga kanter och krydda med salt, peppar och rosmarin. vispa ihop grädde, krossad vitlök och senap. Häll gräddblandningen över köttet och smula ner köttbuljongtärningen. Sjud i några minuter och strö över persiljan innan servering.
För att göra rätten nyttigare har jag testat att laga den på magrare alternativ till grädden innehållande endast 5 % fett men det blev inte lyckat så det är inget jag rekommenderar.
Recept:
4 portioner
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2½ dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
½ köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Skiva fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor. Bryn det i en stekpanna med höga kanter och krydda med salt, peppar och rosmarin. vispa ihop grädde, krossad vitlök och senap. Häll gräddblandningen över köttet och smula ner köttbuljongtärningen. Sjud i några minuter och strö över persiljan innan servering.
För att göra rätten nyttigare har jag testat att laga den på magrare alternativ till grädden innehållande endast 5 % fett men det blev inte lyckat så det är inget jag rekommenderar.
Kommentarer
Trackback