Lax- och grönsakspytt
div class="entrybody">300 g varmrökt lax
700 g kokt potatis
1 gul lök
1 paprika
250 g broccoli
100 g sockerärtor
Tärna potatis, lök och paprika. Skär broccolin i bitar och dela sockerärtorna på mitten. Stek potatis och grönsaker några minuter, salta och peppra. Dela lxen och tillsätt till pytten så att den blir varm. Servera med fetaost.
Hacka löken, skiva morötterna och skär paprika och ananas i bitar (spara spadet från ananasen). Fräs köttet, lök och morötter några minuter. Tillsätt paprika och ananas och fräs i ytterliggare några minuter. Strö över maizena och rör om. Häll över ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger och tomatpuré. Smaksätt med chilipeppar och grönsaksbuljongtärningen. Låt koka en kvart. Strimla salladslökarna och tillsätt strax innan servering. Servera med ris.