Kinesisk biffgryta
Sambon experimenterade i köket en dag och resultatet blev en väldigt god gryta med biff och bambuskott.
Recept:
ca 4 portioner
500 g biffkött
2 burkar bambuskott (stora, annars 3 små)
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
ca 3 cm färsk ingefära
3 msk hoisinsås
3 msk soya
1 msk sambal oelek
1 buljongtärning
3 dl vatten
3 msk vetemjöl
svartpeppar, salt
Hacka löken, strimla köttet och stek tills köttet fått färg. Mixa under tiden vitlök och ingefära och ha i mot slutet av stektiden. Häll i bambuskott, hoisinsås, soya och sambal oelek. Gör en redning av mjölet och vattnet och blanda ner. Låt koka ca 15-20 min. Smaka av med svartpeppar och ev. salt om det behövs.
Servera med kokt ris eller nudlar.
Recept:
ca 4 portioner
500 g biffkött
2 burkar bambuskott (stora, annars 3 små)
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
ca 3 cm färsk ingefära
3 msk hoisinsås
3 msk soya
1 msk sambal oelek
1 buljongtärning
3 dl vatten
3 msk vetemjöl
svartpeppar, salt
Hacka löken, strimla köttet och stek tills köttet fått färg. Mixa under tiden vitlök och ingefära och ha i mot slutet av stektiden. Häll i bambuskott, hoisinsås, soya och sambal oelek. Gör en redning av mjölet och vattnet och blanda ner. Låt koka ca 15-20 min. Smaka av med svartpeppar och ev. salt om det behövs.
Servera med kokt ris eller nudlar.
Kommentarer
Trackback