Julgodis i mängder

Min julhälsning till alla er bloggläsare blir denna orgie i choklad!



Mjuk chokladfudge med jordnötter

25 g smör
200 g ljus blockchoklad
200 g mörk blockchoklad
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 msk vaniljsocker
marsmallows
naturella jordnötter

Smält smör och choklad i en stor skål över ett vattenbad. Rör ner vaniljsocker och kondenserad mjölk. Ta skålen från vattenbadet och blande ner jordnötter och marsmallows. Bred ut smeten i ett tjockt lager på ett smörpapper. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Hård chokladfudge

8 dl socker
5 dl standardmjölk
1½ dl kakao
½ tsk salt
50 g smör
1 msk vaniljsocker

Blanda socker, mjölk, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills smeten är 125 grader. Blanda ner vaniljsocker och smör. Häll smeten i en smord form. Låt svalna något och skär den sedan i bitar medan den fortfarande ligger i formen. Man får inte vänta för länge med att skära i fudgen för då hinner den stelna för mycket.

Kokostoppar

200 g mörk blockchoklad
200 g ljus blockchoklad
200 g riven kokos

Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner kokos och klicka ut små kakor på ett smörpapper. Låt stelna.

Risbräck

200 g mörk blockchoklad
200 g ljus blockchoklad
puffat ris

Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner riset och klicka ut små kakor på ett smörpapper. Låt stelna.

Fikonkulor

15 fikon
1½ dl russin
75 g mandelmassa
3 dl havregryn
6 msk glögg
smält choklad

Mixa fikon, russin, mandelmassa, havregryn och glögg till en smet. Rulla små kulor och doppa dem i smält choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0