Kasslergratäng med ananas

Det här är ett recept som jag tänkt publicera länge men som inte blivit av förren nu. Första gången jag smakade rätten var på MAXI där de delade ut den som smakprov. Jag tog ett receptblad och har så klart inte kunnat låta bli att ändra lite. Rätten passar utmärkt att förbereda och sedan gratinera den innan det är dags att äta. Den är lika god nylagad som uppvärmd i micron på jobbet dagen efter!

Recept:

500 g kassler (strimlad)
4 portioner kokt ris (lägg med en hönsbuljongtärning vid kokningen så får rätten mer smak)
1 stor burk ananas
1 purjolök (strimlad)
2 dl riven ost
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5-7 dl mjölk
½ dl chilisås
salt & peppar

Lägg det kokta riset i en ugnssäker form, strö kassler, ananas och purjolök över riset. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med mjölken. Koka några minuter och smaksätt med chilisås, salt och peppar. Häll såsen över övriga ingredienser i ugnsformen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0