Raggmunk
Kan det bli mer husmanskost än så? Underbart goda med rårörda lingon eller varför inte med en röra bestående av cremé fraiché, rödlök och stenbitsrom?
Recept:
4 portioner
8 stora potatisar
2 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1½ tsk salt
4 msk smör
Skala och riv potatisarna. Vispa samman mjöl, salt och mjölk. Tillsätt äggen och den rivna potatisen. Sält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Rör om. Vispa i smeten mellan varje raggmunk annars sjunker potatisen till botten.
Recept:
4 portioner
8 stora potatisar
2 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1½ tsk salt
4 msk smör
Skala och riv potatisarna. Vispa samman mjöl, salt och mjölk. Tillsätt äggen och den rivna potatisen. Sält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Rör om. Vispa i smeten mellan varje raggmunk annars sjunker potatisen till botten.
Kommentarer
Trackback