Ugnsstekt falukorv med äpple- och tomatröra

Äpplen kan ju inte bara användas till desserter och kakor utan självklart till mat också! Här kommer en gammal klassiker, ugnsstekt falukorv, med äpplen.

Recept:

4 port.

400 g falukorv
2-3 äpplen
400 g krossade tomater
100 g ost
salt, peppar & basilika

Dra av det röda "skinnet" från korven och skär djupa snitt i den med 1-2 cm mellanrum. Lägg korven i en smord ugnssäker form. Skala och klyfta äpplena. Stick ner en äppelklyfta i varje skåra på korven. Lägg resten av äppelklyftorna runt korven i formen. Häll de krossade tomaterna över äpplena i formen. Salta och peppra på äpple- och tomatröran och strö över färsk eller torkad basilika. Strö riven ost över korven.
Gratinera i ugnen i ca 20 min, 225 grader.

Potatismos är min favorit att servera till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0