Chilikyckling med curryris
Idag blir det en skåprensarlunch. Har ovanligt nog inte planerat vad vi ska äta i förväg utan letade runt i skåpen för att se vad jag kunde hitta på. Hittade bl.a. kyklinglår, thai sweetchilisås och morötter.
Chilikyckling
Marinera kycklinglåren i en marinad bestående av ½ dl thai sweetchilisås, ½ dl rapsolja och ½ dl vatten i några timmar. Lägg kycklingen en ugnssäker form och häll marinaden över. Stek kycklingen i ugn i 20 minuter.
Curryris
Hackad en gul lök och låt den fräsa någon minut i lite olivolja. Häll i 2 dl råris och 1 msk orientlisk curry och låt det fräsa med i ytterliggare några minuter. Häll på 4 dl vatten och låt det koka upp. Tillsätt en kycklingbuljongtärning och koka i ca 25 minuter. Rör om etfer några minuter så att buljongtärningen löser upp sig helt.
Buljongkokta morötter
Är precis vad det låter som, morötter kokade i buljong. Ett väldigt gott grönskasalternativ!

Kycklingen innan den stekts i ugnen.