Äppelscones

Sommaren går mot sitt slut och hösten är nästan här. Det innebär skördesäsong för bär och frukt. Det blir också kallare dagar och lusten att sitta och kura inomhus med en kopp te ökar. Mitt senaste bakverk är äppelscones som passar perfekt med en god kopp te! Jag bakar dem i matmuffinsformar vilket ger högra vackra scones. Äppelfyllningen gör smör och marmelad överflödiga till dessa scones.

Recept:
6 st

7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk

fyllning:
2 röda äpplen
några msk råsocker

Skala och tärna äpplena. Blanda dem med några msk råsocker. Mängden socker beror på hur syrliga äpplena är, man får testa sig fram. Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en skål. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ned vätskan i degen. Dela degen i 7 delar, placera 6 av delarna i matmuffinsformar och gör en grop i varje med tummen. Lägg en klick äppelfyllning i varje scones. Dela den 7:e biten i 6 små bitar och forma varje bit till ett "lock" som placerar över äppelfyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något. Smakar bäst lite ljumma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0