Tigerkaka med saffran

Då var årets sista lill-lekis avklarat och så här i Adventstider ville jag bjuda på något med jultema. Valet föll på en tigerkaka med saffranssmak - enkelt, snabbt och fruktansvärt gott! Bjöd även på äppellimpa som hade en strykande åtgång. Publicerar det receptet i ett eget inlägg så att det hamnar i kategorin matbröd.

Tigerkaka med saffran

125 g smör
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl russin
2 ägg
2½ dl socker
2½ dl gräddfil

1 msk kakao
1 paket saffran

Smörj och bröa en avlång bakform som rymmer ca 1½ liter. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och russin. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner gräddfilen och smöret. Blanda i mjölblandningen. Dela upp smeten i två skålar och smaksätt hälften med kakao och den andra hälften med stött saffran utrört i lite vatten. Varva de båda smeterna i bakformen . Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0