Kyckling i lergryta med smak från provence

Ibland lagar vi mat i en lergryta eftersom det bevarar vitamnier och näringsämnen i maten väldigt bra. Dessutom behövs det väldigt lite fett vilket ju också är ett plus! Enkelt är det också eftersom man förbereder alla ingredienser, lägger ner dem i lergrytan och så ställer man in lergrytan i ugnen och kan göra något annat medan middagen tillagas.

Recept för 4 portioner
4 kycklinglår
4 msk rödvin
1 msk soja
2 msk olja
salt, peppar, torkad paprika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
2 klyftro vitlök
1 lök
2 paprikor (gärna olika färger)
2 tomater
1 liten aubergine
1 potatis

Lägg lergrytan i blöt i minst 10 minuter. Rör ihop en sås på vin, soja, olja och kryddor. Marinera kycklinglåren i såsen under tiden som görnsakerna förbereds. Skiva vitlöksklyftorna, dela löken i fyra bitar, skär paprikorna i stora bitar, klyfta tomaterna, skiva auberginen och tärna potatisen. Lägg grönsakerna i grytan, lägg på kycklingen och häll över såsen. Ställ in grytan på ett galler i nedre delen i ugnen (ugnen ska vara kall), sätt ugnen på 225 grader och tillaga maten i ca 1 timme.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0