Laxbiffar med hummersås
I oktobernumret av buffé hittade jag ett spännande recept på hemmagjorda fiskbullar på lax. Jag valde att laga dem som biffar istället eftersom det är enklare.
Recept:
4 portioner (för oss räckte fiskbiffarna till 5 portioner)
500 g laxfilé
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kesella
4 msk maizena (här har jag ökat mängden jämfört med ursprungsreceptet för att få en fastare färs)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
salt & peppar
smör till stekningen
såsen:
2 dl mjölk
2 dl lätt cremé fraiché
2 msk hummerfond
1 msk hackad dill
Ta bort eventuellt skin och eventuella ben från laxen och skär den i tärningar. Strimla purjolöken. Blanda alla ingredienser till laxbiffarna i en mixer och mixa till en jämn färs. Forma biffar och stek dem i lite smör. Ta upp biffarna ur pannan. Häll mjölk och cremé fraiché i pannan. Smaksätt med hummerfond och hackad dill. Koka några minuter så att såsen blir krämig. Lägg i biffarna i såsen innan servering.
Pressad potatis och buljongkokta haricot verts är gott till.

Recept:
4 portioner (för oss räckte fiskbiffarna till 5 portioner)
500 g laxfilé
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kesella
4 msk maizena (här har jag ökat mängden jämfört med ursprungsreceptet för att få en fastare färs)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
salt & peppar
smör till stekningen
såsen:
2 dl mjölk
2 dl lätt cremé fraiché
2 msk hummerfond
1 msk hackad dill
Ta bort eventuellt skin och eventuella ben från laxen och skär den i tärningar. Strimla purjolöken. Blanda alla ingredienser till laxbiffarna i en mixer och mixa till en jämn färs. Forma biffar och stek dem i lite smör. Ta upp biffarna ur pannan. Häll mjölk och cremé fraiché i pannan. Smaksätt med hummerfond och hackad dill. Koka några minuter så att såsen blir krämig. Lägg i biffarna i såsen innan servering.
Pressad potatis och buljongkokta haricot verts är gott till.

Kommentarer
Trackback