Bröd med soltorkad tomat och färsk basilika

50 g jäst
5 dl vatten
13 dl vetemjöl
2 dl hackade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 msk socker
1 dl hackad färsk basilika
3 msk olivolja

Smula jästen i bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Tillsätt salt, socker, soltorkade tomater coh basilika. Rör ner mjölet till en smidig deg som släpper kanterna på degskålen. Låt jäsa 30 minuter. Knåda degen och forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa ytterliggare 30 minuter. Pensla bullarna med olivolja och grädda dem i ugnen i 225 grader i 5-8 minuter beroende på storlek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0