Sötsur wok med tigerräkor
div class="entrybody">Vännen K var på besök igår kväll och som tack för att hon vattnade våra blommor när vi var i Thailand bjöd jag tigerräkor i sötsur wok. En favorit från thailandsresan so jag nu försökte laga till hemma. Resultatet blev väldigt bra men jag fick använda lite andra grönsaker än vad de hade i thailand.Recept:
4 portioner
2 hg tigerräkor
malen chillipeppar
½ gurka
liten klyfta vitkål
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk ananasringar i juice (ca 220 g)
thai sweet chilli sås
matolja
Skär lök och vitkål i bitar och woka dem i lite olja. Skiva gurkan och skär paprikan i bitar. I med gurka och paprika i woken. Häll i ananasjuicen i woken. Dela ananasringarna och tillsätt dem. Stek tigerräkorna snabbt på hög värme i en annan panna tillsammans med chillipeppar. Tillsätt räkorna och sweet chilli såsen i woken.
Servera med ris.